Olej Migdałowy Ministerstwo Dobrego Mydła

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 36,00 zł 36.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Pojemność: 110 ml

Butelka z ciemnego szkła z pompką

Kraj pochodzenia: Turcja

 

Zimnotłoczony, organiczny i nierafinowany olej ze słodkich migdałów. Pachnie delikatnie.

Rodzinny basic, klasyk, evergreen.

Olej z tych najłagodniejszych i dobrych do wszystkiego. Uznawany za nieuczulający.

Długo szukałyśmy takiego, który by nam odpowiadał i oto jest: naturalny, organiczny i zimnotłoczony.

Łatwo się rozsmarowuje i rozprowadza.

Bogaty w witaminy A, E, D i z grupy B, sprawdza się w kompleksowej pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, również tej wrażliwej, dziecięcej czy podrażnionej.

Wspomaga regenerację skóry i pozytywnie wpływa na wzrost jej elastyczności.

Jego umiarkowana tłustość i średnio ciężka konsystencja plasują go w pierwszej lidze najbardziej uniwersalnych kandydatów na przyjaciela.

Idealny jako olej do masażu, zastępuje kremy i balsamy, w połączeniu z hydrolatem zmywa nawet wodoodporne makijaże, pomaga rozdwajającym się końcówkom włosów, nadaje im blask. Wzmacnia paznokcie.

Można łączyć go z innymi olejami, tworząc indywidualnie dopasowane mieszanki.

Połączony z odrobiną cukru stworzy odżywczy peeling do ust, wtarty w stopy - zmiękczy i natłuści, w tatuaże - odświeży ich kolor. 

Dodany do maseczki glinkowej złagodzi jej odtłuszczające działanie, a jeśli trzeba, to ułoży niesforne kosmyki brwi i naoliwi zacięty suwak w kurtce.

Po opalaniu, zimowo i wiosennie, dla małych i dużych.

 

Stosuj jako:
zamiennik balsamu, odżywczy dodatek do kąpieli, olej do masażu (również dzieci), wcierkę do włosów i paznokci
 
Olejek do masażu: 
Niewielką porcję oleju nałóż na wilgotną skórę ciała. Wmasuj kolistymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.
 
Olejek do kąpieli: 
Niewielką porcję oleju dodaj do kąpieli. Uważaj przy wychodzeniu - wanna może być śliska!
 
Tylko do użytku zewnętrznego.

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.
 
ngredients (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Składniki (tłumaczenie): Olej ze słodkich migdałów

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl